Saturday, August 21, 2010

~ ramadhan datang lagi ~ ( versi ding dang )

tingat kecik2 dulu, bile tibe time pose, mesti ase len mcm.. >>> malas la <<< ... mlm pose mesti da tepikir2 caner nak monteng bsok.. pkir pnyer pkir smpai tetido.. sedar2 big madam da kjot bngun sahur... huuuuu letih! kdg2 saje2 je wat2 ngantuk, bagi big madam ngn big boss kesian, alih2 kene marah! >>>> padan muka aku! gedik lg!<<<< mase kecik2 dulu, big boss slalu bg kami adik bradik mkan vitamin C lpas mkan nasik.. katenye bia ade tenage time pose nanti.. ak pon mkan la, pastu ak terus tido.. taw sebab ape ak wat camtu?? bile mkan vitamin C, pastu tido, konfem bende 2 x larut, so bile big boss kejut subuh, aku pon hisap2 vitamin 2, aku harap bile big boss nampak aku mkan vitamin x abes, dy akan cakap yg pose aku batal sebab da azan subuh, tp lg sekali sangkaan aku meleset, big boss suruh aku buang vitamin 2, pastu kumur2.. aku ckap la, x batal ke? big boss ckap, x pe, x sengaja.. huuuuuu.. sedih aku.. ingatkan ade can la aku x pose... 
                                                                       http://www.smileycodes.info 


time dulu ak skolah rendah tahun 1995-2000.. dulu, bulan pose jatuh time hari skolah, awal2 tahun... memg x larat... aku ngaku kecik2 dulu aku jahil ..... hehehe ye la.. aku dulu darjah 1 da kene pose penuh.. tanpa ape2 upah.. kwan2 aku dulu, 1 ari pose dpt singgit.. penah la ak tnyer kat big madam nape big madam x wat mcm mak ayah kwn2 aku, nak taw ape jwapan big madam??? " ko pose sebab duit ke sebab Allah?" aku diam jek.. dalam ati aku jwab " pose sebab big madam n big boss suruh la! " sambil bengkek aku gi kua main ngan kwan aku, name dy tella... tella x pose pon.. dy tua 2 taun dari aku.. selamber jek dy mkan ais pop dpan aku.. korg byangkan anak kecik umur 7 tahun yg tngah haus giler2 tengok bdak len mkan ais pop..
                                                                          http://www.smileycodes.info 
 huishhhh..!! time 2, Allah je yg tahu.. aku ase nk mintak sikit jek, tp x brani takut kantoi ngan big madam... ape lg.. aku pon pura2 masok dlm blik air, konon2 nk basuh muka, sambil bsuh muka aku telan 4-5 teguk air.. huuuuuuu~ hilang haus aku.. kalu haus, air paip pon rase manis .. hehehe~ tapi bnyak2 kenangan pose yg aku x leh lupa bile aku kantoi ngan adik2 aku yang aku nak minum air... tyme 2, kitorg men nyorok2... sampai gliran aku jadik, kebetulan sangat tyme 2 aku kat dapur, aku suh dorg gi nyorok dulu, aku ingatkan adik2 aku da pegi, elok je aku nganga nak minom tetibe adik2 aku sergah dari blakang, oi! x pose ke?!! punyer tekejut aku.. aku dgan spontan je jwab " nk bsuh muka la! " mcm shilake je jwapan aku.. smpai ke tua aku kene ejek psal mende 2.. heleh! mcm la dorg pose penuh.. ntah2 penah buat... huhuhu malu~! http://www.smileycodes.info

2 budak suka berjalan balas:

Ainsolehah said...

Hahaha..
Banyak la ko..
Ingat lagi ko kt tella..aku xingt dah..
Memg kecik2 dulu asyik ko je yg kantoi ngn kitorg sbb xpuasa..
hahaha..
Tp, along lg dahsyat..
hehehe..
tak3, sume dahsyat..xtahan, ada yg tido depan peti ais sbb panas sgt..
lawak laa..

miki said...

hehehe... ye la.. aku kan budak ingusan lgi... mest la ak ingat tella 2.. dy kan pnggil aku umi *****.. hehehe terpaksa hint atas sebab keselamatan..

perjalananku masih panjang

Daisypath Friendship tickers
 
ch3kgu's stori3s Blogger Template by Ipietoon Blogger Template